Kom igång med träningen

Äntligen höst! Det är en perfekt tid att börja träna. De flesta personer som tränar tycker att det är riktigt roligt, problemet är att komma igång och att göra träningen till en del av din vardag. Här kommer din hjälp på vägen.

Kom igång

Om du inte riktigt vet vilken träningsform som du vill hålla på med kan du alltid börja med att röra på dig mer genom att promenera eller jogga. Du kan också köpa ett gymkort på ditt fitnesscenter och delta i gruppträningar eller styrketräna. När du börja träna underlättar det alltid att ha bra utrustning. Köp ett par bra skor, sköna träningstights och ladda ner en bra spellista på din mobil. Musik underlättar enormt och du hittar billiga hörlurar hos eStore, så att du kan gå, powerwalka, jogga eller delta i en spinningklass med skön musik i öronen.

Börja träna av rätt anledning

För att du ska lyckas med din träning måste du börja träna av rätt anledning, annars blir det svårt att hålla ut. Vad är då rätt anledning? Det är individuellt, men det är lättare att börja träna om det kommer inifrån och är ett eget beslut, än om du gör det för andras skull för att man ”ska” eller andra yttre krav. Det är många som vill börja träna för att gå ner i vikt och så börjar de träna, men ser inte tillräckligt snabba resultat, vilket medför att de slutar och känner att de bara misslyckas med sin träning. Det är viktigt att komma i form och ha en hälsosam vikt, men om du fokuserar för mycket på vågen blir träningen sällan rolig. Det är klokare att börja träna för att du vill leva hälsosamt, bli piggare och må bra – då följer viktnedgången med på köpet.

Låt träningen bli en vana

Oavsett vilken träningsform du satsar på måste träningen och fysisk aktivitet bli en del av ditt vardagsliv. Tänk på dig själv som en aktiv person, då kommer du per automatik att röra dig mer. Vad vi tänker om oss själva påverkar oss mycket. Du måste också planera in din träning. Vilka dagar i veckan ska du träna? Skriv in det i din kalender. Se det som en träningsdejt med dig själv eller kompisarna. Hitta på roliga aktiviteter med familj och vänner som att springa Blodomloppet, åka Vasaloppet eller hyra kanot för en dag.

 
 

More Posts in Okategoriserade

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *