Så tränar du padel

Padel är en mycket populär träningsform för dig som vill ha kul samtidigt som du tränar hela kroppen. Intresset för padel växer så det knakar och allt fler får upp ögonen för denna motionssport som passar alla åldrar. Här kan du läsa mer om hur du kommer igång och tränar padel.

Skaffa rätt utrustning

Först och främst måste du se till att du skaffar dig rätt utrustning. Padel påminner en del om squash och tennis, men utrustningen är inte densamma. När du spelar padel är det framför allt racketen som är det viktigaste. Det påminner nästan om ett strandtennisrack och är tillverkat av kompositmaterial utan strängar. När du väljer padelrack måste du bland annat ta hänsyn till form, vikt, yta och balans. Med andra ord är det inte helt enkelt att välja rätt, särskilt inte om du är nybörjare. Som tur är kan du läsa allt om att välja padelrack hos Rocket Padel. På deras hemsida kan du även använda deras unika hjälpmedel Racket Advisor™ som ger personliga förslag inom tre minuter. Perfekt om du snabbt vill hitta rätt padelutrustning!

Lär dig reglerna

År 1998 byggdes den första padelbanan i Sverige och sedan dess har mycket hänt. Idag finns över 500 000 utövare i Sverige och många av dessa har nyligen hittat sporten. En anledning till padelns populäritet som motionsform är att det är enkelt att komma igång. Med relativt få och enkla regler har sporten en snabb inlärningskurva. Padel spelas på en 20 meter lång bana som är tio meter bred och omgärdad av glas- och gallerväggar. Bollen får studsa mot väggarna efter att den först har studsat i marken. Poängräkningen sker som i tennis och man spelar dubbel vilket innebär att det är fyra personer som spelar.

Hitta en lokal padelbana

Sist, men inte minst måste du hitta en padelbana där du kan spela. Det lär dock inte vara några problem med tanke på sportens populäritet. Få sporter är så trendiga som padel just nu och det dyker upp nya banor hela tiden. Nyheten om att Globen blir padelarena är ytterligare ett bevis på den ökade efterfrågan. Idag finns det över 2000 banor i landet och fler lär dyka upp. Allt tyder på att padel är en sport som är här för att stanna!

 
 

More Posts in Okategoriserade

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *