Träning för föräldrar

Att få till träningen som förälder är inte alltid så lätt, men desto viktigare.

Bristande sömn, stress på jobbet och hemma plus en eller flera små busungar som ibland behöver bäras och skötas om, kräver en stark och tålig kropp. Men utan barnvakt kan det vara svårt att komma iväg till gymmet, ta en lång löprunda eller ens orka ta sig ur soffan. Som tur är finns det många typer av träning som även en småbarnsförälder kan få in i en hektisk vardag.

Barnvagnspromenad och joggingvagn

En lång, rask barnvagnspromenad med en liten bebis eller en nyfiken tvååring fungerar utmärkt för både föräldrar och barn som njuter av utevistelsen. Vill man öka på intensiteten ytterligare finns joggingvagnar som är gjorda för att föräldern ska kunna springa med barnet i vagnen, något som också uppskattas av småbarn som brukar ropa “fortare” när föräldern kör vagn.

Cykling

När barnet blivit något större än nyfött kan man ta med barnet i antingen en cykelvagn bakom cykeln eller på en barnsits som fästs ovanför pakethållaren. Detta är ett utmärkt och enkelt sätt att komma ut och röra på sig i vardagen och kanske också spara några korta, onödiga bilresor för vardagsärenden som man lika gärna kan göra med cykeln.

Träna tillsammans med barnen

Barn tycker naturligt om att röra på sig, och därför är det en mycket bra idé att träna tillsammans med barnen. Inte heller detta behöver vara komplicerat. Barn som lärt sig cykla kan hänga med ut medan en förälder kör ett löppass bredvid. Lekparken kan bli ett cirkelpass med klättring på berg, armträning med gunga och olika styrkeövningar på klätterställning medan barnet leker bredvid. Stora barn kan följa med på riktiga gruppträningspass, spela badminton, squash eller åka och simma med mamma eller pappa. Förutom att både vuxna och barn får röra på sig inspireras barnet till att fortsätta motionera och träna. Dessutom blir det en tid för att umgås, bara föräldern och barnet, vilket inte alltid är så lätt att få tid till.

Rätt kläder för familjeträning

Både vuxna och barn behöver rätt kläder för att kunna få ut det mesta av träningen. Hos outletsverige.se finns kläder för vuxna och barn som passar både för en regnig promenad, ett snabbt löppass, skogspromenader eller en racketsportmatch. Satsa på bra funktionskläder, eftersom dessa även kan användas på utflykter, skolgymnastik och på idrottsdagar.

Att få till träningen som förälder behöver inte vara svårt, men ibland får man sänka ambitionen. Det där intervallpasset kanske blir annorlunda än man tänkt sig med ett cyklande barn bredvid, men all träning som blir av är bra träning- och som sagt, värdefull familjetid!

 
 

More Posts in Okategoriserade

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *