Bra träningskläder gör träningen både bättre och behagligare

Även om lagsporterna tappar utövare är det allt fler av oss som utövar någon form av fysisk aktivitet. I stället för de traditionella och kollektiva sporterna är det individuella aktiviteter som träning på gym, yoga, löpning, vandring och padel som får allt fler utövare. Vi rör oss mer, men vi föredrar att göra det på våra egna villkor och när vi själva har tid. Det innebär inte nödvändigtvis att vi har blivit mer individualistiska. Många av oss föredrar fortfarande att träna tillsammans med andra, men vi gör det i mindre grupper vilket är enklare att organisera när man försöker pussla ihop veckoschemat.

Bra träningskläder gör aktiviteten behagligare

Oavsett vilken aktivitet som man ägnar sig åt så bör man klä sig korrekt. Med att klä sig korrekt avses inte en viss färg eller ett visst märke. I stället syftas på funktionalitet, det vill säga att de träningskläder som du bär ska vara anpassade till just den aktiviteten. Ägnar du dig åt längdskidåkning ska du ha träningskläder för just längdskidåkning och ska du spela padel ska din klädsel vara anpassad för det ändamålet.

Den stora fördelen med anpassad klädsel är framförallt rörligheten. Kläderna är anpassade till de särskilda rörelser som man utför i just den sporten. Till exempel är tenniströjor rymliga och elastiska i axelpartierna då det är den del av kroppen som är i ständig rörelse när man spelar tennis. Löparkläder är ofta extremt lätta då låg vikt är något som underlättar och gör löpningen behagligare. Något som är typiskt för de flesta träningskläder idag är att de släpper igenom svett och fukt vilket gör träningen betydligt mer angenäm. Det är en väsentlig skillnad att träna i ett tunt och luftigt linne i polyester jämfört med en gammal t-shirt i bomull.

Det behöver inte vara dyrt

Så länge man inte ägnar sig åt avancerad bergsvandring och därför behöver de senaste plaggen i Gore-Tex, behöver bra träningskläder inte vara särskilt dyra. De flesta träningsplagg är tillverkade i polyester, vilket är ett utmärkt och billigt material. Dessutom används allt oftare återvunnen polyester, varför det även är något som kan användas av den som vill ta miljöhänsyn. Bra polyesterplagg behöver inte kosta särskilt mycket. Dessutom finns det ett enormt utbud av träningskläder, varför det i princip alltid är möjligt att göra fynd på någon av de reor eller utförsäljningar som ständigt äger rum.

Vård av träningskläder

Även om du inte betalar några större summor för dina träningskläder ska du självfallet vårda dem. De flesta träningskläder är dessutom enkla att sköta varför det inte är någon större ansträngning att vårda sina träningskläder. Tar man ut träningskläderna ur träningsväskan direkt efter det att man kommer hem från träningen, och därefter hänger ut dem på balkongen eller på altanen, behöver man inte tvätta dem mellan varje träning. Då håller de dessutom längre vilket är bra både för plånboken och vår slitna planet.

 
 

More Posts in Okategoriserade

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *