Komplettera din träning med vandring

Det är inte alla som anser att vandring är träning men forskningen säger faktiskt något annat. Vandring är ett väldigt bra komplement till din vanliga träning. När du ska ut och vandra är det viktigt att tänka på vilken utrustning du har. Att ha ett bra utekök är guld värt när du ska vandra längre sträckor. När du har ett utekök som håller måttet kan du enkelt laga mat när du vandrar. Det är en stor fördel att ha ett utekök som är anpassat efter den mat du ska laga och som är enkel att ta med dig. Ett utekök kan du även använda när du ska göra kortare utflykter. Det finns flera olika typer av utekök som du kan välja mellan, hitta ett som fyller just ditt behov.

Vandring har positiva effekter på hälsan

Vandring är ett bra komplement till träning eftersom du använder andra muskler än vad du gör när du utför din vanliga träning. Du kan även se vandring som återhämtning. Dina muskler återhämtar sig snabbare när du promenerar än vid sittande vila. Därför är vandring perfekt att utföra när du ska vila från ordinarie träning. Vandring i naturen har andra positiva effekter som att du kan förbättra sömnkvalitén, minska depressionssymptom, öka kreativiteten men också energinivåerna. Det är generellt väldigt bra att vistas ute i naturen.

Byt ut ett träningspass mot vandring

När du vandrar med stavar använder du även överkroppen, speciellt om du har en ryggsäck. Ryggsäck tillsammans med stavar är perfekt för konditionen och för att öka muskelstyrkan. En längre vandring i till exempel fjällen kan ha många positiva hälsoeffekter som exempelvis bättre blodsockerkontroll, normaliserat blodtryck, minskad mängd bukfetma och positiva effekter på vikten. När du varierar din träning och kompletterar den med andra saker som exempelvis vandring kan du få en bättre hälsa. Du kan testa att byta ut ett av dina löppass mot vandring. Det är speciellt bra om du planerar att öka upp din träningsmängd. Vandra gärna i obanad och ojämn terräng för att utmana musklerna och förhoppningsvis få en bättre arbetsekonomi när du springer. Det går att anpassa vandring från att vara mycket lätt till att vara mycket avancerad och krävande. Störst nytta av att kombinera ordinarie träning med vandring har medelålders människor som har haft ett större uppehåll och ska börja om med träningen. Vandring är skonsamt mot kroppen och sliter inte lika mycket som exempelvis löpning.

 
 

More Posts in Okategoriserade

 
 

Share this Post



 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *