Rätt klädd för utomhusträning

Frisk luft aktiverar hjärnan, motverkar depression och gör oss piggare. Luften utomhus innehåller betydligt mycket mer syre än inomhusluft, och syret hjälper oss att vara aktiva och alerta. I dag skall vi både hinna jobba, umgås med vänner och familj, och samtidigt ta hand om våra hem och vår hälsa. Det gör att det ibland är ont om tid för att ta sig ut i naturen trots dess positiva fördelar på vårt välmående. För att hinna ta sig ut och få andas in den friska luften är ett tips att kombinera och utföra sin träning utomhus. Att träna utomhus är mycket lättare att göra än man tror, oavsett om man bara vill ta en rask promenad eller träna styrka riktigt ordentligt. För att träningen utomhus skall vara så behaglig som möjligt skall man se till att vara rätt klädd efter träningsform och väder. Kläderna spelar kanske till och med en större roll vid utomhusträning än när man tränar inomhus.

Lagom varma kläder

När man skall välja kläder för sin utomhusträning skall man börja med att utgå från vilken sorts träning man skall hålla på med. Har man planerat att besöka ett utegym i Göteborg kan man välja liknande kläder som man hade valt om man gick till ett gym inomhus. Det man däremot skall tänka på är att kläderna gärna får vara extra slitstarka, och att materialet både skall stå emot vind och hålla dig varm. Välj alltid träningskläder som andas ordentligt. Tränar man på ett utegym är det bra att ha ett par skor man endast använder vid utomhusträning. Beroende på vilket underlag gymmet har kan man avgöra vilka skor som är bäst. Ligger gymmet i skogen kan det vara skönt att ha ett par skor man inte är rädd om, så man inte behöver oroa sig för att smutsa ner dem. Det går utmärkt att kombinera en lång promenad med några set övningar på ett utegym. Kläderna man använder vid träning utomhus får gärna vara fuktavvisande så man inte blir frusen om det skulle börja regna.

Välj snygga och bekväma kläder

När man tränar, oavsett om det är inomhus eller utomhus, skall kläderna man använder sitta bekvämt. Det är viktigt att man kan röra sig fritt i dem, och att de följer kroppens rörelser på ett bra sätt. Det lönar sig också att köpa kläder man tycker är snygga, eftersom de gör träningen roligare. Plagg som tillverkas för utomhusanvändning är slitstarka och tåliga mot väder och vind, men de tillverkas också i många olika modeller vilket gör det lätt att välja färg och modell efter vad man tycker ser fint ut. Det enklaste sättet att hitta sina friluftskläder på ett och samma ställe är att beställa dem på internet. Vid träning utomhus behöver man ofta flera plagg, och då är det skönt att kunna köpa dem på internet istället för att behöva gå runt i butiker för att leta efter de olika plaggen man behöver. När de väl kommit hem på posten är det bara att dra på sig dem och ge sig ut på ett skönt träningspass.

 
 

More Posts in Allt om träning

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *