Träning är bra för ens välmående

På senare år har det blivit en form av träningshets i Sverige och allt fler har börjat träna. Dock är det inte endast negativt med denna hets utan träning är något som är bra för alla och som människokroppen mår bra av. Det behöver inte vara att träna flera timmar om dagen utan det räcker med någon timme i veckan. Dock är det hälsosamt att röra på sig varje dag, i alla fall lite.

Träna hemma och spara pengar

Det är många som väljer att träna på exempelvis gym. Detta kan dock innebära en dyr månads- eller årskostnad. För att det inte ska kännas som bortkastade pengar behöver man därför träna ett antal gånger varje månad på gymmet. Detta kan vara något som många inte gör då de anser att det är för omständigt att ta sig till gymmet och därför innebär det att de betalar för ett abonnemang som de inte utnyttjar. Istället för att betala en massa pengar till ett gym kan man välja att träna hemma.

Att träna hemma är inget som behöver ta varken lång tid eller vara svårt. Träningsexperter rekommenderar att träningen ska fokusera på de stora muskelgrupperna så som mage, lår, rumpa och rygg. Detta eftersom det är de muskelgrupper som människan använder mest och varje dag. Det går att träna dessa muskelgrupper utan redskap, så som en träningsbänk, dock kommer denna underlätta. Därför är en rekommendation att investera i en bra träningsbänk. I slutändan kommer detta fortfarande vara ett billigare alternativ än ett gymkort.

Fördelar med träning

Det finns många fördelar med att träna och en av dem är att det minskar stressnivån. När man är som mest stressad kan det kännas mer eller mindre omöjligt att få in ett träningspass och bara tanken på det kan göra en stressad. Dock är det i dessa fall som man behöver träningen som mest eftersom forskning tyder på att träning både är ångestdämpande och minskar stress.

Många försöker även hinna med träningen efter jobbet, innan alla måsten på kvällen börjar. Dock kan ett alternativ vara att träna på morgonen istället. Detta då kroppen utsöndrar ämnen som gör att man mår bra och detta sker efter endast ett enda träningspass. Således kan det hjälpa en att prestera bättre under dagen i skolan eller på arbetet.

Dessa fördelar som precis nämndes ovan är saker som sker direkt efter ett enda träningspass, så snabb och bra effekt har träning på kroppen. Redan efter en veckas kontinuerlig träning kan man se att blodtrycket minskar och att blodvolymen i kroppen ökar. Detta gör att ens kondition förbättras och att mängden inflammations-molekyler i blodet minskar. Således innebär detta att det inte är lika lätt att få inflammationer längre.

Det finns en negativ sida med träning och det är att träningsvärk kan förekomma. Detta är dock inget farligt och det går vanligtvis över på några dagar.

 
 

More Posts in Okategoriserade

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *