Styrketräning utan gym

Styrketräning är något som alla har nytta av. Oavsett ålder och träningsnivå finns det stora fördelar med att börja styrketräna på regelbunden basis. Flera forskningsstudier har visat att styrketräning leder till ett längre liv och det är välbelagt att människor med träning i sitt liv är lyckligare i genomsnitt. Därför saknas det knappast anledningar till att börja styrketräna. Däremot kan det vara ett stort steg att köpa ett gymkort. Kanske har du inte pengarna att lägga på det varje månad eller så känner du dig inte bekväm i en gymmiljö. Som tur är finns det många sätt att ägna sig åt styrketräning på utan att behöva bege dig till gymmet.

Ett klassiskt knep för styrketränare när det saknas vikter är att använda kroppen som redskap. Det finns gott om övningar som ger dig möjlighet att utvecklas utan att vikter är nödvändiga. En vanlig övning som många provade på under idrottstimmarna i skolan är armhävningen. Även om alla
inte klarar av att göra en armhävning från början är det inget hinder för att lära sig. Armhävningen är en utmärkt övning att kunna eftersom den tränar i stort sett hela överkroppen. styrketraning-utan-gym-22Dessutom behövs inget annat än en bit ledig golvyta för att kunna utföra den. Samma sak gäller situps som framför allt tränar magmusklerna.

Om du har tillgång till en stång kan du göra chins. Det innebär att du greppar tag om stången och häver dig upp över den upprepade gånger. Det kan vara svårt till en början om du är otränad och det kan ta lite tid innan du får in tekniken, men när den väl sitter är det ett bra sätt att träna armar och rygg på. Andra väljer att vara kreativa när de saknar tillgång till gym och släpar på bildäck eller lyfter andra saker som ger motstånd för musklerna. Om du är nybörjare är det enklaste dock att hålla sig till basövningar som armhävningar, situps och upphopp.

Efter träningen kommer endorfinerna att flöda och du lär känna belöningen av ett hårt träningspass. Då är det inte mycket som slår känslan av att få ta en svalkande dusch eller ett härligt bad i ett badkar.

 
 

More Posts in Allt om träning

 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *